Felhívás

Sopianae Egyesület Europe Direct Baranya Megyei Európai Információs Pont és a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata és a Jean Monnet Kiválósági Központ szakmai védnökségével III. Fiatalok EUrópában Konferencia címmel konferenciát rendez Pécsett.

A konferencia célja a tudományos alapokon nyugvó, tudományágak közötti párbeszéd elindítása az Európai Unió és a csatlakozás előtt álló országok fiatal értelmisége körében. A tagországokban élők pontos ismeretekkel rendelkeznek az Unió adottságairól, a csatlakozási szándékkal rendelkező országok fiataljai pedig új szemlélettel járulhatnak hozzá a két oldalú, de közös célú kommunikációhoz. A közös munka eredményeként, az eltérő szemszögből megközelített problémákat szintetizálva, közelebb juthatunk az egységes és még jobb, közös Unió megteremtéséhez.

A konferencia fő témája az Európa 2020 stratégia végrehajtása, azon belül is a megújuló energiaforrások alkalmazására, az energiahatékonyság növelésére és az üvegházhatást okozó gázok csökkentésére vonatkozó úgynevezett 20/20/20 célkitűzések végrehajtása, valamint az Európai Unió energiapolitikájának geopolitikai aspektusai.

A konferenciára a fő témához kapcsolódó előadások mellett várjuk valamennyi az Európai Unióhoz, s a fiatalok aktivitásához kapcsolódó előadást tudományterületi megkötés nélkül.

Tervezett szekciók:

 • Jogtudományi Szekció
 • Energiapolitikai szekció
 • Politikatudományi Szekció
 • Geopolitikai szekció
 • Közgazdasági- és gazdaságtudományi szekció
 • Jean Monnet Interdiszciplináris szekció

Jelentkezők számának függvényében a tervezett szekciók továbbontásra kerülnek.

A rangos szakmai plenáris és szekció előadások lehetőséget teremtenek a doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók számára kutatási területük bemutatására, ami mellett a kulturális, szabadidős programok színesítik a kétnapos rendezvényt.

A Konferencia 2016. november 04.–05. között kerül megrendezésre, Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A programmal kapcsolatos részletes információk, valamint a regisztrációs űrlap a www.fiatalokeuropaban.hu  és a www.fiatalokeuropaban.eu (english site) honlapon érhető el.

A konferencia fővédnöke:

 • egyeztetés alatt

A konferencia védnökei:

 • Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke
 • Dr. Horváth Zoltán Ph. D., Baranya megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja
 • dr. Őri László, Pécs MJV alpolgármestere
 • dr. Cseporán Zsolt, a PTE Doktorandusz Önkormányzat elnöke

A konferenciára tisztelettel meghívjuk a téma iránt érdeklődő kollégákat, szakértőket.

A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat, amiket bizalmasan kezelünk.

A regisztráció mellett az feu@sopianae.com e-mail címre el kell küldeni egy 2500–4000 karakteres absztraktot, az előadás nyelvétől függően magyar vagy angol nyelven (egyéb módon beadott absztraktot nem tudunk befogadni), amivel együtt válik a jelentkezés érvényessé.

A regisztráció határideje: 2016. október 11.

Részvételi díj:

 • Konferencia teljes idejére (szállás, gálavacsora, reggeli, ebéd, programok)
  • o Bruttó 16 000 Ft (Early birds regisztráció: augusztus 31.-ig 12 000 Ft)
  • Konferencia teljes idejére szállás nélkül (gálavacsora, reggeli, ebéd, programok)
  • o Bruttó 12 000 Ft (Early birds regisztráció: augusztus 31.-ig 8 000 Ft)

Minden absztraktot lektorálási folyamatnak vetünk alá. Amennyiben az absztrakt nem felel meg a tudományosság alapvető kritériumainak, úgy a jelentkezést nem tudjuk elfogadni.

A regisztrációs folyamat utolsó állomása a részvételi díj befizetése a megadott határidőig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a részvételi díj befizetése nélkül jelentkezésüket nem áll módunkban elfogadni!

Amennyiben a szerző a konferenciakötetben publikálni kívánja kutatását, a formai követelményeknek megfelelő tudományos cikket legkésőbb 2017. január 31-ig kell elküldenie az feu@sopianae.com e-mail címre. A tanulmányokat abban az esetben tudjuk befogadni, ha a jelentkező csatol egy lektori szakvéleményt, melyet tudományágának megfelelő PhD-, vagy DLA-fokozattal rendelkező, általa felkért szakember írt. További feltétel a kitöltött és aláírt szerzői nyilatkozat feltöltése is. Ezeket a dokumentumokat a www.fiatalokeuropaban.hu honlap Dokumentumok  és a www.fiatalokeuropaban.eu honlap Documents menüpontjaiban találja.

Az elfogadott, lektorált tanulmányokat nyomtatott konferenciakötetben publikáljuk, melyben az ajánlást adó lektorok neveit is feltüntetjük.

Az absztrakttal és a tanulmánnyal szemben támasztott formai követelményeket jelen felhívásunkkal együtt hirdetjük meg. (A lektori vélemények, felkérő levelek és a szerzői nyilatkozat űrlapjai is elérhetőek a honlapon.)

Hangsúlyozzuk, hogy csak olyan előadás anyagát áll módunkban megjelentetni, amelyet a szerző a konferencián előadott!

A konferenciával kapcsolatos kérdéseket az feu@sopianae.com e-mail címen lehet feltenni.

Pécs, 2016. július 14.

Haffner Tamás
elnök

Konferencia felhívás letöltése